Войти на сайт

Войди на сайт, используя одну из соцсетей:

×
Ты уже голосовал за этот комментарий
Наверх

Фестиваль крафтового сиру

Время

14 сентября с 10:00 до 21:00
15 сентября с 10:00 до 21:00

Источник

14-15 вересня в Києві на ВДНГ відбудеться III Фестиваль крафтового сиру. До Києва їдуть сировари з усієї України, щоб представити свої сири та позмагатися за звання кращого на конкурсі крафтового сиру Ukraine Cheese Awards Day 2019.

14-15 вересня в Києві на ВДНГ вдруге відбудеться масштабна сирна подія - Фестиваль крафтового сиру. 50 виробників з усієї України привезуть нові і вже знайомі сири та розкажуть про їх виробництво. А журі, що складається із зірок кулінарії, обере найкращі сири в 26-ти номінаціях на конкурсі крафтового сиру "Ukraine Cheese Awards Day 2019". Гості фестивалю зможуть побачити, як відбувається процес сироваріння на майстер-класах, спробувати та придбати кращі українські крафтові сири.

Фестиваль та конкурс вже другий рік підтримують лідери food-індустрії, шеф-кухарі та ресторатори, представники великих ритейлів та країн, де сир - це більше, ніж продукт до сніданку. Дегустувати і вибирати кращий сир будуть:

- Іван Янчишин – організатор наймаштабнішої події Lvov Horeca Show;
- Марко Черветті - бренд-шеф Сільпо, Le Silpo, Сільпо Resto, ресторану неаполітанської кухні Positano;
- Денис Приймягі - власник мережі магазинів Сирне Королівство, почесний член журі всемірного конкурсу Word Cheese Awards, фромаж'є;
- Миронова Владислава Владиславівна - Голова Громадськоі організації Громадський контроль захисту прав споживачів;
- Андре Пілінг - Соціальний підприємець, фахівець по продуктах харчування і роздрібної торгівлі, прихильник організації та справедливої торгівлі, директор Eco-Viva (Гамбург), керівник проекту Agritrade в Україні;
- Сидоренко Олена Володимирівна - Професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету;
- Башинский Виталий Владимирович - голова громадської ради при Держпродспоживслужбі.

У гостей фестивалю буде можливість спробувати українську моцарелу і буратту, халлумі, белпер кнолле і сулугуні, чеддер, брі та ще понад 300 видів сиру. У суботу Павло Григорець з сироварні "СирКум" проведе майстер-клас з приготування Качотта, а пізніше ми приготуємо найсвіжішу моцарелу разом з Юлією Солодкої з сироварні "Solodkie". У неділю гості зможуть навчитися готувати свіжі сир, обидва дні на території фестивалю буде проходити майстер-клас з декупажу сирних тарілок. На фуд-корті смажимо камамбер, моцареллу і халлумі на грилі, подаємо равликів, запечених з сиром. Допоможемо підібрати до сиру ідеальні доповнення: в'ялені томати, соуси, м'ясну гастрономію і навіть сухе варення. Всі продукти - від локальних брендів.

"Ми раді, що в минулому році зібрали на майданчику понад 15 тисяч гостей, в цьому році обіцяємо не менше яскраве сирне свято. Завдяки фестивалю цікавість до українського крафтового сиру зросла. Дуже виросли в професійному плані і наші сировари. Спільними зусиллями ми створили Гільдію ремісничих сироварів і об'єднали активності з розвитку сирної культури в Україні. За рік школу сироваріння пройшли 120 сироварів. І вже на цьому фестивалі ви познайомитеся з 10 новими брендами крафтового сиру. До нас приєднуються експерти з Європи. Для нас це показник того, що про український крафтовий сир починають дізнаватися за межами нашої країни. А значить, ми йдемо до мети - розвивати сирну культуру - правильною дорогою", - розповіла ідейний натхненник Фестивалю і Конкурсу крафтового сиру Ірина Дем'янюк.

ВДНГ (проспект Академіка Глушкова, 1) між 2 та 4 павільйоном
ВХІД ВІЛЬНИЙ

0 отзывов