
Фестиваль крафтового сиру
Время
15 сентября с 10:00 до 21:00
Источник
14-15 вересня в Києві на ВДНГ відбудеться III Фестиваль
крафтового сиру. До Києва їдуть сировари з усієї України, щоб представити
свої сири та позмагатися за звання кращого на конкурсі крафтового сиру Ukraine
Cheese Awards Day 2019.
14-15 вересня в Києві на ВДНГ вдруге відбудеться масштабна сирна подія - Фестиваль крафтового сиру. 50 виробників з усієї України привезуть нові і вже знайомі сири та розкажуть про їх виробництво. А журі, що складається із зірок кулінарії, обере найкращі сири в 26-ти номінаціях на конкурсі крафтового сиру "Ukraine Cheese Awards Day 2019". Гості фестивалю зможуть побачити, як відбувається процес сироваріння на майстер-класах, спробувати та придбати кращі українські крафтові сири.
Фестиваль та конкурс вже другий рік підтримують лідери food-індустрії, шеф-кухарі та ресторатори, представники великих ритейлів та країн, де сир - це більше, ніж продукт до сніданку. Дегустувати і вибирати кращий сир будуть:
- Іван Янчишин – організатор наймаштабнішої події Lvov Horeca
Show;
- Марко Черветті - бренд-шеф Сільпо, Le Silpo, Сільпо Resto,
ресторану неаполітанської кухні Positano;
- Денис Приймягі - власник мережі магазинів Сирне Королівство,
почесний член журі всемірного конкурсу Word Cheese Awards, фромаж'є;
- Миронова Владислава Владиславівна - Голова Громадськоі
організації Громадський контроль захисту прав споживачів;
- Андре Пілінг - Соціальний підприємець, фахівець по продуктах
харчування і роздрібної торгівлі, прихильник організації та справедливої
торгівлі, директор Eco-Viva (Гамбург), керівник проекту Agritrade в Україні;
- Сидоренко Олена Володимирівна - Професор кафедри
товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного
торговельно-економічного університету;
- Башинский Виталий Владимирович - голова громадської ради при
Держпродспоживслужбі.
У гостей фестивалю буде можливість спробувати українську моцарелу і буратту, халлумі, белпер кнолле і сулугуні, чеддер, брі та ще понад 300 видів сиру. У суботу Павло Григорець з сироварні "СирКум" проведе майстер-клас з приготування Качотта, а пізніше ми приготуємо найсвіжішу моцарелу разом з Юлією Солодкої з сироварні "Solodkie". У неділю гості зможуть навчитися готувати свіжі сир, обидва дні на території фестивалю буде проходити майстер-клас з декупажу сирних тарілок. На фуд-корті смажимо камамбер, моцареллу і халлумі на грилі, подаємо равликів, запечених з сиром. Допоможемо підібрати до сиру ідеальні доповнення: в'ялені томати, соуси, м'ясну гастрономію і навіть сухе варення. Всі продукти - від локальних брендів.
"Ми раді, що в минулому році зібрали на майданчику понад 15 тисяч гостей, в цьому році обіцяємо не менше яскраве сирне свято. Завдяки фестивалю цікавість до українського крафтового сиру зросла. Дуже виросли в професійному плані і наші сировари. Спільними зусиллями ми створили Гільдію ремісничих сироварів і об'єднали активності з розвитку сирної культури в Україні. За рік школу сироваріння пройшли 120 сироварів. І вже на цьому фестивалі ви познайомитеся з 10 новими брендами крафтового сиру. До нас приєднуються експерти з Європи. Для нас це показник того, що про український крафтовий сир починають дізнаватися за межами нашої країни. А значить, ми йдемо до мети - розвивати сирну культуру - правильною дорогою", - розповіла ідейний натхненник Фестивалю і Конкурсу крафтового сиру Ірина Дем'янюк.
ВДНГ (проспект Академіка Глушкова, 1) між 2 та 4 павільйоном
ВХІД ВІЛЬНИЙ
0 отзывов